Expositie van schilderijen van Ini Gerink van 8 juli tot en met 1 oktober 2017 

Ini Gerink over haarzelf:

“Als kind tekende ik veel en graag. Tijdens mijn opleiding tot kleuterleidster ontdekte ik, door de lessen van een bevlogen tekenleraar, opnieuw het plezier in deze manier van expressie.

Na de opleiding was ik graag naar de kunstacademie gegaan om me verder te ontwikkelen, maar het is anders gelopen. Ik ben in het basisonderwijs gaan werken.

Creativiteit is, zowel in mijn werk als privé, altijd belangrijk gebleven. Pas rond mijn 50e levensjaar heb ik echt de tijd genomen om het schilderen verder te ontwikkelen.

De inspirerende begeleiding van schilder en dichter Theo Ettema heeft hierin veel betekend en gemaakt dat ik met mijn werk naar buiten treed en deelneem aan exposities”.

 

In haar werk staat de mens centraal. Foto’s liggen vaak ten grondslag aan het geschilderde, maar een letterlijke verwerking van de beelden is het niet. De keuze voor een onderwerp en de uitwerking daarvan geven uiting aan hetgeen haar, op dat moment in het leven, bezighoudt.

Het werk is vaak gelaagd met doorwerkte delen bestaand uit vele dunne verflagen, afgewisseld  met losse onaffe delen en zichtbare houtskool lijnen. Veelal schildert zij op groot formaat in een beperkt kleurenpalet . Hierdoor kan er een suggestieve wereld ontstaan, waaraan iedereen een eigen betekenis kan geven.

De concentratie ligt bij de mensfiguur en de informatie over de omgeving is tot het noodzakelijke beperkt. Sinds enkele jaren werkt zij voornamelijk aan de series ‘Meisjes’ en ‘Mankracht’.

Vanaf 2013 schildert zij ook meisjes- en vrouwenportretten op oude dekzeilen en tentdoek. Haar schilderijen zijn aangekocht door particulieren en de gemeente Hof van Twente.