"Het verlaten verleden" -  Jorrit van de Kolk

Van 10 december 2016 tot 26 maart 2017

Wie is Jorrit van de Kolk?

Jorrit van de Kolk (1977) is hobbyfotograaf. Enige jaren geleden is hij begonnen met fotograferen. Door zijn werk als evenementenbouwer bij Stageco komt hij over de hele wereld en op plaatsen waar je normaliter niet zo snel komt. Om al het wonderlijke en exotische dat hij door zijn werk tegenkomt te kunnen vastleggen, heeft hij zijn eerste camera aangeschaft. Jorrit van de Kolk is in de fotografie autodidact en heeft zichzelf alles aangeleerd door veel te lezen en goed om zich heen te kijken.

Jorrit van de Kolk wil meer dan alleen maar “kiekjes” maken. Door op internet te speuren naar nieuwe ontwikkelingen in de fotografie, stuitte hij op de zogenaamde “Urbex” fotografie. Dit zijn foto’s van leegstaande fabrieken, huizen, mijnen, enz. Met een paar vrienden trok hij naar België waar nog veel verlaten mijnen, kerken en fabrieks- en kantoorgebouwen te vinden zijn. Na dit één keer gedaan te hebben, was er een nieuwe verslaving geboren: het vastleggen van “het verlaten verleden”. De foto’s die Jorrit van de Kolk maakt zijn vaak zogenaamde HDR foto’s. HDR (High Dynamic Range) wil zeggen dat meerdere foto’s met verschillende belichtingen samengevoegd worden tot één foto, vaak met een verrassend resultaat.

Naast zijn vele reizen is Jorrit van de Kolk het laatste jaar voor de fotografie ook dichter bij huis gebleven en fotografeert hij vaak de natuur en dorpen en steden op zijn eigen kenmerkende manier. Jorrit’s motto: “Een dag niet geklikt is een dag niet geleefd”. Hij probeert voortdurend zichzelf te verbeteren. Dit werpt, gezien de reactie van veel volgers, duidelijk zijn vruchten af.

Jorrit heeft al een aantal keren deelgenomen aan groepsexposities. Dit is zijn eerste solo-expositie en het is een expositie geworden die zeer de moeite van het bekijken waard is. 

Ga voor nog meer info naar de website van Jorrit.